Cumpara aur online - repede, sigur si la costuri minime
 Acvariu  Apa  Filtrare  Incalzire  Iluminare  Hrana  Pesti  Plante  Boli  Link-uri  Anunturi  Magazine  Tips Inregistreaza-te!
Acvaristica

Quick Links
Eco-BioSystem  |  Acvaristica @ Google  |  TOP 50 acvaristica                            7717640 vizitatori  
Catalog
  Pesti
  Plante
  Noutati
Articole
  Lista
  Noutati
Bursa
  Anunt nou
  Diverse
  Hrana
  Pesti
  Plante
User
  LOGIN
  Inregistrare
  Galerii foto
  Filme
Linkuri
  Romanesti
  Straine
  Parteneri
  Recomanda
Webring
  Lista
  Insciere
4933 utilizatori
inapoi prin webring inainte prin webring la intamplare prin webring
Killi.NET - Portal al grupului de specii Killi
In curand - Raci de acvariu
Filtrare

Un acvariu proaspat instalat .. nu este un mediu perfect stabil.
Odata cu diversele tipuri de filtrari el reuseste sa se stabilzeze in timp.
Acvariile moderne urmaresc asemenea oricari sitem ecologic sa atinga stadii de climax.
Este util si necesar ca un acvariu sa fie cu volum cat de mare  si datorita aspectului estetic si datorita capacitatii mai usoare de stabilizare.

Filtrarea acvariilor implica 3 aspecte:

filtrarea mecanica (fizica)
filtrarea chimica
filtrarea biologica

Majoritateafiltrelor utilizate in acvaristica pun accent pe filtrarea fizica. Aceasta desigur ca este foarte necesara. Scopul ei este eliminarea suspesiilor ce apar in apa datorita hranirii pestilor. Materialele filtrante sunt fibre sintetice,
nisipul, pietrisul,buretii sintetici si vata. Recomandabil petru aceste filtrari ar fi utilizarea filtrelor interne.
Sunt extrem de usor de utilizat si de asemenea practice si eficiene. Unele din aceste filtre au si capacitatea de oxigenare a apei.

Filtrarea biologica este insa de asemenea un aspect extrem de necesar a fi atins in orice acvariu ornamental. El se bazeaza pe aparitia unor culturi de bacterii in masa apei si de asemenea in substrat. Pentru a avea un astel de "filtru" este necesar ca acvariul sa fie de la bun inceput astfel proportionat ca la baza sa prezinte un substrat de cca 5 cm de pietris sau chiar si nisip in raport de cca 5:1.

Filtarea chimica se bazeaza pe o reglare interna a acvariului la nivel chimic. Efecte foarte bune il au utilizarea anumitor plante si a turbei.


Tips : Rezidurile organice din acvariu trebuiesc eliminate cu oricve pret, deoarece acestea intra in putrefactie si consuma oxigenul din apa modificand totodata si pH-ul apei.


Va recomandam:

Un articol de exceptie foarte util pentru toti cei careinca nu si-au construit inca un filtru exterior. Contine informatii foarte detaliate referitoare la materialele necesare precum si la modul de construire respectiv intretinere.

Autor: D-nul Traian Dobre

"Principiu de functionare
Pompa trimite apa curata din partea inferioara a filtrului in acvariu (recomand sa curga tangential la suprafata apei; astfel se aereaza si nu face zgomot; furtunul de plastic se poate fixa pe peretele interior al acvariului cu doua ventuze prevazute cu ureche). Cu ajutorul uneia sau mai multor (!) amorse - pe principiul vaselor comunicante - apa murdara trece din partea inferioara a acvariului (4-6 mm deasupra substratului) inpartea superioara a filtrului (aproximativ 1 cm deasupra straturilor filtrante). Amorsarea tevii se face prin scufundarea ei in acvariu, pana la eliminarea totala a aerului. Apoi, sub apa, se acopera capul scurt cu degetul, se scoate din acvariu si se introduce in filtru.
Atentie! Nu se va lua degetul de pe gaura, decat dupa scufundarea capatului scurt in apa din filtru.
Atentie! Capatul lung al tevii nu trebuie scos de sub apa in timpul amorsarii sistemului. Daca aerul patrunde in amorsa, apa nu mai curge."
Acvariu  |  Apa  |  Filtrare  |  Incalzire  |  Iluminare  |  Hrana  |  Pesti  |  Plante  |  Boli  |  Link-uri  |  Anunturi  |  Magazine
Despre noi  |  Contact
Acvaristica Webring este o proprietate a ACVARISTICA.COM. Copyright ©2002 - 2005 Acvaristica.COM. Termeni si conditii.
SEO Administrator