Cumpara aur online - repede, sigur si la costuri minime
 Acvariu  Apa  Filtrare  Incalzire  Iluminare  Hrana  Pesti  Plante  Boli  Link-uri  Anunturi  Magazine  Tips Inregistreaza-te!
Acvaristica

Quick Links
Eco-BioSystem  |  Acvaristica @ Google  |  TOP 50 acvaristica                            7707007 vizitatori  
Catalog
  Pesti
  Plante
  Noutati
Articole
  Lista
  Noutati
Bursa
  Anunt nou
  Diverse
  Hrana
  Pesti
  Plante
User
  LOGIN
  Inregistrare
  Galerii foto
  Filme
Linkuri
  Romanesti
  Straine
  Parteneri
  Recomanda
Webring
  Lista
  Insciere
4933 utilizatori
inapoi prin webring inainte prin webring la intamplare prin webring
Killi.NET - Portal al grupului de specii Killi
In curand - Raci de acvariu
Pesti
Denumire specie  :  Lebistes reticulatus
Lungime  :  5 cm - 6 cm
Temperatura  :  22ºC - 24ºC
pH-ul apei  :  6,5 - 8
Duritatea apei  :  6dGH - 12dGH
Observatii  :  Alte denumiri: guppy, gupi, guppi.
Dinomorfismul sexual este foarte evident : 3 cm, iar femelele chiar si pana la 6 cm ( sau mai mult). Masculii sunt cei care sunt mult mai viu colorati si au aripioara anala prelungita si mai ingrosata. Culorile si varietatile de culoare ale acestora suntdefapt motivul pentru care acest mic pestisor este atat de iubit intre acvaristi. Femelele au de obicei o singura culoare predominanta ( verde, negru) unele exemplare avand aripioara caudala putin colorata. Totodata, la femelele gestante se observa o pataneagra/maronie situata inante de aripioara anala. Se practica intre acvaristi separarea celor doua sexe, pentru o mai rapida dezvoltare a femelelor ( cresc mai bine si mai rapid in cazul in care nu sunt fugarite toata ziua de masculi) ajungandu-se uneori la fenomenul de schimbare a sexului a unor femele in cazul in care perioada de separare intre sexe este prea indelungata. In aceste situatii exemplarele respective incep sa se coloreze mai puternic iar aripioara caudala incepe sa se ingroase, dar nu aveminca cunostiinta de situatii in care aceste exemplare nu au fost sterile. Intr-adevar, astfel se pot obtine masculi cu dimensiuni spectaculoase, dar sterili.
Reproducere  :  Reproducerea speciei este cea clasica pentru vivipari, o singura fecundare a unei femele fiind suficienta pentru pana la 7 nasteri - adica pentru aproximativ 7 luni de zile. Liniile de forma si colorit se obtin de obicei prin consagnvinizare, insa este dedorit ca cel putin la 2-3 generatii sa se introduca indivizi noi in matca ( in linie ) altfel ajungandu-se usor la albinism si curbarea sirei spinarii a indivizilor. Nasterea puilor are loc la intervale de 28-42 de zile (4-7 sapatamani) si poate fi stimulata ( daca dorim ca femela sa nu fete in acvariul populat cu alte specii sau indivizi maturi si astfel puii sa fie vanati de acestia) prin mutarea femelei intr-un acvariu cu apa proaspata ( statuta minim 2 zile pentru eliminarea clorului) si putin mai calduta - maxim 0.5 pana la 2 grade Celsius ( daca este mai calda femela poate suferi un soc care poate duce chiar la moartea acesteia). Se recomanda de obicei ca aceasta apa sa fie defapt realizata prin amestecarea a 2 parti egale de apa din acvariul din care provine si apa proaspata ( statuta minim 2 zile). Atentie la femelele gestante care in cazul in care schimbati pana la 1/3 din volumul de apa din acvariu cu apa proaspata ( statuta minim 2 zile) s-ar putea sa incepe sa fete fiind stimulate de improspatarea apei ( apa proaspata fiind mai de obicei bogata in oxigen decat cea din acvariu). Manifestarea femelelor care incep sa fete este urmatoarea : comportamentul devine mult mai agitat, acestea inotand de obicei cu botul lipit de unul din laturile acvariului in sus si in jos, parcurgand de obicei toata inaltimea apei din acvariu ( de sus de la suprafata pana jos pe fundul acvariului). Numarul de pui pe care ii fata o femela depinde mult si de dimensiunile acesteia insa in cazul unui numar redus de pui acestia se nasc mai mari avand dimensiuni de pana la 6-8 mm. Numarul mediu de pui este in general intre 30-40. Nu sunt rare situatile in care se nasc chiar si pana la 70 de pui. Durata fatarii se poate intinde pana la 6-10 ore. Unele femele isi vaneaza puiiimediat dupa ce acestia au ajuns in acvariu si incep sa inoate, motiv pentru care se recomanda popularea abundenta a acvariului cu plante de fund si de suprafata. Se poate opta si pentru asa zisele 'fatatoare' pentru vivipari, care nu sunt altceva decat niste custi (din sticla sau plastic transparent) de dimensiuni relativ reduse care au cel putin fundul prevazut cu grilaje astfel incat puii cad din aceste fatatoare. Se recomanda cresterea puilor intr-un bazin separat.
Guppymania - articole despre Guppy
Lebistes reticulatus
 
 
<< inapoi la familia Poecilidae
cauta link-uri despre Lebistes reticulatus pe Google
cauta poze despre Lebistes reticulatus pe Google
cauta Lebistes reticulatus pe Fishbase
Acvariu  |  Apa  |  Filtrare  |  Incalzire  |  Iluminare  |  Hrana  |  Pesti  |  Plante  |  Boli  |  Link-uri  |  Anunturi  |  Magazine
Despre noi  |  Contact
Acvaristica Webring este o proprietate a ACVARISTICA.COM. Copyright ©2002 - 2005 Acvaristica.COM. Termeni si conditii.
SEO Administrator