Cumpara aur online - repede, sigur si la costuri minime
 Acvariu  Apa  Filtrare  Incalzire  Iluminare  Hrana  Pesti  Plante  Boli  Link-uri  Anunturi  Magazine  Tips Inregistreaza-te!
Acvaristica

Quick Links
Eco-BioSystem  |  Acvaristica @ Google  |  TOP 50 acvaristica                            7714212 vizitatori  
Catalog
  Pesti
  Plante
  Noutati
Articole
  Lista
  Noutati
Bursa
  Anunt nou
  Diverse
  Hrana
  Pesti
  Plante
User
  LOGIN
  Inregistrare
  Galerii foto
  Filme
Linkuri
  Romanesti
  Straine
  Parteneri
  Recomanda
Webring
  Lista
  Insciere
4933 utilizatori
inapoi prin webring inainte prin webring la intamplare prin webring
Killi.NET - Portal al grupului de specii Killi
In curand - Raci de acvariu
Pesti
Denumire specie  :  Betta splendens
Lungime  :  8 cm - 10 cm
Temperatura  :  24ºC - 30ºC
pH-ul apei  :  5,5 - 7,5
Duritatea apei  :  8dGH - 10dGH
Observatii  :  Se impaca bine cu majoritatea altor specii. Nu se recomanda sub nici o forma prezenta a mai mult de 1 mascul adult intr-un acvariu. Aripioarele masculului cresc foarte lungi pe cand cele ale femelelor raman relativ scurte in comparatie cu cele ale masculului. ^Nu se recomanda sa fie tinuti cu alte specii cu inotatoare lungi sau carora le place la randul lor sa ciupeasca inotatoarele lungi ale altor specii. Este omnivor consumand marea majoritate a hranei administrate celorlaltor specii.
Reproducere  :  Ca si in cazul celorlalte specii, este recomandat ca indivizii alesi pentru reproducere sa fie hraniti in prealabil timp de 1-2 saptamani cu hrana vie. Acvariul ales pentru reproducere se recomanda sa contina apa cat se poate de curata pentru a nu avea probleme ulterioare cu alevinii. Ca hrana vie puteti administra tubi, larve de tantari (normali, rosii, negre, albe) inclusiv hrana congelata. A nu se uita ca hrana congelata pierde prin congelare o parte din vitamine, deci se recomanda in acest caz hranirea si cu “vitamine”. Am folosit cu success deasemenea “activarea” reproducatorilor cu galbenus de ou fiert, uscat in prealabil si maruntit.
Temperatura recomandata pentru reproducere este de 28-30ºC. Nivelul apei in acvariul de reproducere este recomandat a fii 5-15cm. Evitati filtrarea - betta prefera apa statuta si fara curenti. Nu este nevoie nici de aerator. Cu cat este mai putin adanca cu atat usurati munca masculului de a pune icrele in cuibul de spuma. Nu uitati, este recomandat deasemenea ca fundul acvariului sa fie liber – fara pietris sau alte decoratii. Recomandat este si capacul pentru acest acvariu, astfel evitati schimbari de temperatura in aerul aflat deasupra apei. Nu uitati, icrele se vor afla in timpul eclozarii in spuma aflata la suprafata si deasupra apei.
Sa nu se introduca mai mult de 1 pereche in acvariul de reproducere, deoarece masculul devine foarte agresiv in cazul existentei altor indivizi in acvariu, indiferent de specia acestorasi cu ata mai mult daca este un alt betta. In aproximativ 3-4 zile trebuie sa se fi apucat de construirea cuibului de spuma. Daca nu a facut-o atunci inseamna ca perechea nu este dispusa sau pregatita de icrare. In acest caz puteti schimba eventualfemelasau chiar perechea.
In timpul imperecherii puteti observa cum masculul curteaza femela, aducand-o mereu sub cuibul de spuma. Aici are loc o imbratisare a femelei de catre mascul. De fiecare data cateva icre sunt eliberate de catre femala, nefiind rare situatiile in care aceasta “cade” fara a se misca la fundul bazinului. Este rolul masculului de a prelua de pe fundul acvariului icrele si a le aduce in cuibul de spuma.
Eclozarea are loc in 24-36 de ore. Chiar si dupa eclozare, masculul continua sa aduca alevinii inapoi in cuib. Acsta poate ramane fara nici o problema impreuna cu puii pana ce acestia ajung la marimea in care pot inota singuri. Acest lucru se intampla dupa circa 1 saptamana – dupa ce sacul vitelin s-a retras. Acesta este un bun moment de a scoate masculul din acvariu.
Pentru hranirea puietului puteti folosi la inceput infuzori: parameci sau microviermi. Artemia eclozata este si ea administrabila dupa circa 10 zile. Pui de dafnii sunt si ei recomandati. Nu aufost rare situatiile cand galbenusul de ou a fost solutia pentru a aduce puii la varsta in care pot manca artemie eclozata sau alta hrana putin mai mare. Atentie insa la apa in acest caz sau nu va treziti ca aceasta se strica sau ca hrana neconsumata de pe fundul bazinului mucegaieste. Putin albastru de metil poate ajuta in aceasta privinta. Odata cu cresterea puilor, incercati sa ii separati pe grupe de marime – altel riscati ca inafara de cei cativa care au crescut exploziv sa nu mai ramana alti indivizi in acvariu.
Betta splendens
 
 
<< inapoi la familia Anabantidae
cauta link-uri despre Betta splendens pe Google
cauta poze despre Betta splendens pe Google
cauta Betta splendens pe Fishbase
Acvariu  |  Apa  |  Filtrare  |  Incalzire  |  Iluminare  |  Hrana  |  Pesti  |  Plante  |  Boli  |  Link-uri  |  Anunturi  |  Magazine
Despre noi  |  Contact
Acvaristica Webring este o proprietate a ACVARISTICA.COM. Copyright ©2002 - 2005 Acvaristica.COM. Termeni si conditii.
SEO Administrator