Cumpara aur online - repede, sigur si la costuri minime
 Acvariu  Apa  Filtrare  Incalzire  Iluminare  Hrana  Pesti  Plante  Boli  Link-uri  Anunturi  Magazine  Tips Inregistreaza-te!
Acvaristica

Quick Links
Eco-BioSystem  |  Acvaristica @ Google  |  TOP 50 acvaristica                            7654238 vizitatori  
Catalog
  Pesti
  Plante
  Noutati
Articole
  Lista
  Noutati
Bursa
  Anunt nou
  Diverse
  Hrana
  Pesti
  Plante
User
  LOGIN
  Inregistrare
  Galerii foto
  Filme
Linkuri
  Romanesti
  Straine
  Parteneri
  Recomanda
Webring
  Lista
  Insciere
4933 utilizatori
inapoi prin webring inainte prin webring la intamplare prin webring
Killi.NET - Portal al grupului de specii Killi
In curand - Raci de acvariu
Acvariu

De ce un acvariu?

Exista multe avantaje in ingrijirea pestilor raportat la alte animale de casa-doar cateva minute pe zi, eventual un surplus de o ora odata la saptamana…nu deranjeaza ordinea pentru ca nu pierd par, nu faot. Oricine poate creste pesti chiar si in cele mai mici apartamente.

Marin sau de apa dulce? Pentru a nu ajunge prea curand la dezamagiri si pentru a castiga ceva experienta, este categoric mai usoara intretinerea unui acvariu de apa dulce. E dreptca pestii marini sunt mult mai frumos colorati dar si de multe zeci de ori mai scumpi si mai pretentiosi. Un alt avantaj al acvariilor de apa dulce este faptul ca in acestea pot fi crescute si plante, ceea ce aduce un plus de frumusete intr-o locuinta.

Cea mai dezvoltata partea acvaristicii este cea care se ocupa cu cresterea pestilor de apa dulce exotici, fiind mai usor de intretinut desi unele echipamente de baza sunt absolut necesare (iluminare, aerare, filtrare). Pestii de apa dulce si rece (autotoni – din zonele cu clima temperata) consuma cantitati mai mari de oxigen si mor mai usor intr-un acvariu decat cei exotici.

Alegerea pestilor!

1. In cazul achizitionarii de inceput a unor pesti incercati sa ii procurati de la me categoric specializate( acolo veti primi si lamuriri necesare intretinerii lor……. Daca nu reveniti pe acest site si va mai povestim si noi). Intr-un magazin profilat pe echpamente de acvaristica va avea o mai larga oferta de produse pentru cneavoastra, iar pestiide obicei sunt mai bine intretinuti decat in cazul pietelor, oborurilor. Comerciantiii priceputi va vor dasfaturi letagte de exactele dorinte si necesitati ale dumneavoastra si veti alege mai usor varianta potrivita personala.

2.Aflati dinainte ce pesti ar fi potriviti pentru acvariul dorit si stabiliti daca vreunul dintre ei are necesitati speciale legate de mediu sau hrana.la cumpararea pestilor luati in considereare urmatoarele especte: SA FIE SANATOSI , DACA SUNT POTRIVITI ACVARIULUI CARE II ASTEAPTA, MODUL DE INTRETINERE A LOR si COMPATIBILITATEA CU CELELALTE SPECII!
3. Cumparati la inceput pesti rezistenti, astfel incat sa reusiti sa va formati primele deprinderi necesare ingrijirii pestilor.

4. Cumparati pesti care consuma hrana in acvariul comerciantului, care inoata vioi, este suficient de bine colorat.

5. Un peste bolnav se poate recunoaste prin comportament lent, sta eventual in colturile acvariului(desigur exista si pesti speriosi dar acestia sunt alt subiectde discutie), poate avea aripile inchise sau pete puncte pe aripi. Un peste bolnav intern elimina excremente incolore. Nu cumparati pesti cu pete sangerii pe corp, sau aripi rupte. NICIODATA SA NU CUMPARATI PESTI DINTR-UN ACVARIU CE PREZINTA PESTI MORTI !!!, SAU CU PUNCTE ALBE PE INOTATOARE!!!

Intrebati cat de mari cresc speciile pe care le cumparati , nu pierdeti din vedere ca majoritatea sunt juvenili care in timp vor deveni de 2-3 ori mai mari in lungime.

Inainte de a cumpara propriu zis pestiicumparati echipamentul necesar mentinerii vietii acestora si creati un acvariu stabil astfel incat pestii sa fie introdusi in o apa suficient de stabilizata. Aveti nevoie de bazinul propriu-zis, echipamente de iluminare, aerare, filtrare, incalzire, hranire,minciog, termometru.

Odatainstalat acvariul, puteti procura substartul si plantele. Abia apoi este timpul sa va ganditi la pesti.

Forma acvariului nu prezinta importanta deosebita puteti sa il construti dupa cum doriti doar tineti cont de faptul ca pestii nu sunt dependenti de volumul de apa ci inainte de toate de suprafata apei in care cresc. Acvariul standard utilizat estedublul cub in care orizontala lunga este de doua ori mai mare decat celelalte dimensiuni. Acvariile moderne prefera si o inaltime mare a acvariului astefl incat cele ornamentale sunt preferate cu inaltimea intre 60 si 100 cm.


Tips : Introduceti pestii abia dupa cca 2 saptamani de la plantare ( la momentul acela mediul sa stabilizat suficient pentru o foarte buna adaptare a noilor veniti).

Model  de calcul al numarului de pesti ce pot sa traiasca corespunzator intr-un acvariu bineechilibrat:
Acvariu de 60 cm lungime, 30 cm latime si 35 inaltime:
Volum = L x l x h = 60 x 30 x 35= 63000(cm cubi)= 63 litri
Util veti folosi cca 57-60 litri, suprafata apei 1800 cm patrati.

La un astfel de acvariu se recomanda 4 somni de 15 cm, sau 2 carasi aurii de 12 cm sau un peste marin de 15 cm. Deci incercati sa alegeti bine pestii in scopul de a nu avea un acvariu suprapopulat in timp.
Acvariu  |  Apa  |  Filtrare  |  Incalzire  |  Iluminare  |  Hrana  |  Pesti  |  Plante  |  Boli  |  Link-uri  |  Anunturi  |  Magazine
Despre noi  |  Contact
Acvaristica Webring este o proprietate a ACVARISTICA.COM. Copyright ©2002 - 2005 Acvaristica.COM. Termeni si conditii.
SEO Administrator